Stack


Stack is een modulaire kast, in hoogte en lengte aan te passen door losse kast-elementen te stapelen en aan elkaar te koppelen. De losse elementen hebben een stalen blad en aluminium poten. Stack is strak, direct en zijn repeterende eenvoud geeft hem een krachtige uitstraling. Hij oogt eenvoudig maar elk detail is de moeite waard en mag worden gezien. Zo steken de poten door het blad van het onderliggende element en rusten op de poten van het element eronder. Zo worden de elementen van Stack gezekerd en de krachten enkel via de poten doorgegeven. Hierdoor blijft Stack stabiel, zelfs onder grote last. Stack kan op een simpele manier volledig zelf gemonteerd worden. En door verschillende kleuren van de losse onderdelen te combineren zijn interessante kleurstellingen mogelijk.

Connect

Connect zijn losse planken die twee losse kasten met elkaar verbindt. Connect geeft je nog meer mogelijkheden om zelf je kast samen te stellen en aan te passen. Connect is al onderdeel van de samenstelling van je kast of kan later toegevoegd worden om van twee (of meer) kasten één grote te maken. Ze schuiven eenvoudig in het profiel van de planken van de bestaande kast-elementen en worden door de poten geborgen. Zo maak je met minimale middelen een grotere kast.

Voorbeeld kleurpalet

De onderdelen van het blad en de poten worden ge-poedercoat. De hier gebruikte kleuren en mate van glans zijn slechts een voorbeeld. 
Met een eenvoudig kleurenpalet zijn zeer veel combinaties te maken door de kleur van blad, poten en rubbers aan te passen. Zo kan naast een aantal standaard composities voor een eigen kleursamenstelling worden gekozen.

voorbeeld kleurpalet.jpg

Constructie

Het blad van de plank-elementen bestaat uit plaatstaal van 2mm. Het blad wordt zo gezet dat de zijkant eerst een smal randje krijgt die vervolgens schuin wegloopt. Zo blijft een rank zijaanzicht behouden maar krijgt de plank ook zijn stijfheid. Daarnaast zijn er een 3-tal losse haakse verstevigingen die onder het blad worden gemonteerd. Deze worden met de hand op hun plek geklemd en worden gefixeerd door een aantal nylon inserts. De aluminium poten worden met een bout onder het blad gemonteerd.
De poten steken door het blad van de plank eronder en worden op twee plekken gefixeerd. Ten eerste vallen ze door het gat van de onderliggende plank welke met een rubberen ring is bekleed. Deze klemt de poot vast en fixeert hem. Ten tweede valt de onderkant van de poot precies over de kop van de bout van de plank eronder. Door deze dubbele fixatie en de rubberen ring ontstaat demping en stabiliteit.

Maten

De planken in dit ontwerp zijn 45cm breed en 90, 110, en 170 cm lang. De lengte van de poten 40 cm. De afstand tussen de planken 35cm.
De passende lengte van de Connect planken zijn 10, 74, en 94 cm (om gelijke afstand tussen de poten te krijgen). De maten in dit ontwerp zijn een vertrekpunt, ze kunnen aangepast worden. Zo zal een smallere plank van ca 35 cm een logische aanvulling zijn.

Assemblage

Alle onderdelen van elk plank-element worden los aangeleverd. Hierdoor is geen assemblage in de fabriek nodig en kan elk element compact worden verpakt. De gebruiker kan de hele kast eenvoudig zelf monteren. Er is slechts één inbussleutel nodig voor de poten. De rest kan met de hand worden gemonteerd.