Shelf

Shelf is een aluminium wandsysteem voor het plaatsen van je spullen. Tevens verbindt hij de vloer, de muur met de ruimte doordat hij los van de wand hangt. Hierdoor ontstaat een gelaagdheid waardoor het onderscheid tussen muur, kast en vloer wegvalt. Dit wordt versterkt door de ruimte van 5mm tussen de verticale kolommen en de open structuur van de elementen. Van opzij kun je dwars door de kast en zijn losse elementen heen kijken.

Als je hem opbouwt ontstaat er ook een kader. Een kader waarbinnen je iets wegzet en zijn plek geeft, er de aandacht op vestigt. Shelf is zo overtuigend dat wat je ook maar waar neerlegt direct zijn plek lijkt te hebben gevonden en net zo vanzelfsprekend en overtuigend wordt als hijzelf. 

Shelf is opgebouwd uit geëxtrudeerde aluminium elementen die zijn voorzien van een harde geanodiseerde toplaag. Deze afwerking maakt het aluminium extra hard en slijtvast en geeft de elementen hun unieke uitstraling.

Er zijn geen grenzen aan zijn formaat, maak hem zo groot als je wilt en speel met zijn kleuren. Je kunt hem zelfs inkorten zodat hij precies tussen twee wanden past.

Constructie

Het Shelf systeem wordt 4 cm van de wand opgehangen aan een universeel draagframe. Dit frame zorgt in combinatie met de elementen voor een onzichtbare bevestiging aan de wand. Er zijn geen bevestigingsmiddelen te zien en de kast lijkt te zweven. Het frame verbindt en zekert de losse elementen en is de basis voor een zorgvuldige en nauwkeurige en ophanging.
Door de afstand van 4 cm tussen het systeem en de muur kan met indirect led-licht van achter de elementen gewerkt worden. Hierdoor wordt het zwevende effect en het kader benadrukt.

Afmetingen

Shelf bestaat uit een kleine en een grote variant, de laatste ook met deuren. De breedte van ieder element is gelijk, namelijk 100cm. De plank-breedte van de kleine Shelf is 27 cm en de planken hebben een onderlinge afstand van 34 cm. Tijdschriften passen gedraaid op de planken.
De plank-breedte van de grote Shelf is 38 cm met een onderlinge afstand tussen de planken van 41cm. Tijdschriften kunnen hier met de lange zijden evenwijdig aan de breedte van de planken worden gelegd.
Het wandsysteem met deuren heeft dezelfde afmetingen als de grote Shelf en kan hier mee gecombineerd worden. Het is ook mogelijk om de onderdelen van de grote en de kleine Shelf door elkaar heen te gebruiken. De profieldikte van de panelen zijn 3,5 cm. 

Shelf klein

Afmetingen van één element bestaand uit plank en achterwand is 100x27x34cm (lxbxh).

Shelf groot

Afmetingen van één element bestaand uit plank en achterwand is 100x38x41cm (lxbxh).

Shelf groot met deuren

Afmetingen van één element bestaand uit plank en achterwand is 100x38x41cm (lxbxh).

Montage

Het standaard draagframe met vaste verbindingspunten zal het de gebruiker makkelijk maken Shelf zelf te monteren.