Chassis


De kast komt van de kist. Het is in feite een luxe uitvoering hiervan. De kist diende vroeger om spullen in op te bergen. En om te voorkomen dat ongedierte en vuil toegang kregen tot de inhoud. Daarnaast kon je met de kist/kast gaan ordenen en indelen. En met meerdere kisten/kasten kon je ordening weer een chaos worden.

De kast is inmiddels op zijn retour, de kist al helemaal. We hebben ze eigelijk nauwelijks nog nodig. De tijd van het hebben en houden is een beetje voorbij. Kopen van spullen is leuk maar waar laat je het, en wat doe je er eigenlijk mee. Less is more, ook in je huis, daar ben ik voor. Geniet van het niets en van de ruimte die het oplevert. Ook de muizen in huis zijn allang verdwenen, en daarbij, het voedsel verhuisde naar de keuken. De keuken werd een eigen wereld met alles er op, er aan en er in.

Maar toch...... de kast is meer dan een opbergding. Zijn zijn, zijn verschijning en zijn aanwezigheid zit inmiddels in onze genen. We kunnen en willen niet zonder hem. Maar zie hem dan als object, iets wat je mooi vindt, iets wat uitstraling heeft en waar je van houdt. En wat je tevens kunt gebruiken om spullen een plek te geven.

Chassis is een frame/onderstel waar je mee kunt spelen. Hij is simpel eenvoudig klein te gebruiken, is modulair dus ook op te schalen naar een volledige wand of muur. Je kunt hem als nachtkastje gebruiken, als boekenkast, of hem leeg laten. Je kunt de verschillende niveau's makkelijk verplaatsen, verschuiven of haaks op elkaar zetten zodat je bij elke gemoedstoestand een nieuwe compositie kan maken. Hij is leverbaar in veel maten, kleuren en afwerkingen waardoor verrassende combinaties en effecten te bereiken zijn. Ook zijn er tal van losse schalen, dozen, tassen en andere volumes die met de Chassis frames gecombineerd kunnen worden om hem zo persoonlijk mogelijk te maken.

Karakter:

Het karakter van Chassis is moeilijk te beschrijven. Transparant, koninklijk en dienstbaar. Misschien een beetje saai en stijf maar dan in de goede zin van het woord. Ligt ook erg aan de plek en functie die hij krijgt.

Eigenschappen:

Materiaal: gebogen en gelast draadstaal van 4 en 10mm.
Afwerkingen: chrome, nikkel, goud, of poedercoat in alle RAL kleuren..
Afmetingen basisset (als boven afgebeeld): (lxbxh) 230x65x114cm.
Afmetingen schaal: (lxbxh) 200x40x4cm. 
Gewicht basisset: ca. 25 kg